Hypotheekrente dit najaar verder omlaag

De hypotheekrente gaat dit najaar weer verder omlaag. Dat verwacht De Hypotheekshop op basis van recente ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkten.

De lage rente is vooral te danken aan het beleid dat de Europese Centrale Bank (ECB) al een paar jaar voert om de economie en inflatie de eurozone te stimuleren. Dit voorjaar veerden de rentes even op door speculaties op een mogelijke afbouw van die steunmaatregelen. Maar het lijkt alweer een stuk onwaarschijnlijker dat dit op heel korte termijn gebeurt.

Voorzichtige verlaging rente

Door de gedaalde marktrente zijn veel geldverstrekkers met het najaarsseizoen in aantocht voorzichtig overgegaan tot het verlagen van de hypotheekrente. Hieronder vallen grote marktpartijen als Aegon, MUNT Hypotheken en de grootbanken. De wijzigingen hebben met name betrekking op de middellange en lange rentevaste perioden. Echter niet alle aanbieders volgen deze trend: een deel van hen kampt nog met achterstanden als gevolg van de grote instroom van hypotheekaanvragen eind juni/begin juli. “Nu het einde van de zomervakantie nadert, ligt het in de lijn der verwachting dat de komende weken meer geldverstrekkers tot verlaging zullen overgaan”, denkt De Hypotheekshop.

http://www.amweb.nl/financiele-planning/nieuws/2017/8/hypotheekrente-dit-najaar-verder-omlaag-101100925 

www.drieklompfinancieel.nl

 

 

U kunt niet (meer) reageren.