Drieklomp Makelaars over nieuwbouwproject Holzenbosch

“Een dorpse opstelling, kronkelige wegen en veel groen”
Lucia de Boer en Dick van Putten zijn als makelaars van Drieklomp actief betrokken bij het nieuwbouwproject Holzenbosch, een gloednieuwe woonwijk van zo’n 325 woningen, aan de rand van Voorthuizen. Opvallend is de variatie in architectuur van karakteristieke boerderijwoningen, sfeervolle rijwoningen en statige halfvrijstaande woningen.

Holzenbosch krijgt ‘n intiem karakter, maar is tegelijk groots in faciliteiten: centraal gelegen ten opzichte van alle voorzieningen, zoals het gezellige centrum, scholen, station Barneveld-Noord, uitvalswegen én de A1. Bovendien ligt recreatiegebied Zeumeren letterlijk om de hoek. De bouw is sinds december volop gestart. Tegelijk met de eerste fase is onlangs het startschot gegeven voor de verkoop van alweer de volgende fase: Holzengaarde en Holzenhoef.

Werkzaam in favoriete regio
“Wat mij erg aanspreekt in deze regio waar wij werken, is de mentaliteit van de mensen en het landschap. En zo kan ik trouwens nog wel even doorgaan”, vertelt Lucia. Dick vult haar aan: “Sowieso is de Veluwe voor mij absoluut de mooiste plek van Nederland! Vanwege mijn werk als makelaar bij Drieklomp heb ik het geluk dat ik op de meest bijzondere plekken kom. Van een klein huisje op de hei tot een prachtige villa, diep verscholen in het bos.”

Wat maakt dit project bijzonder?
“Zonder twijfel de diversiteit van de architectuur. Je woont straks in een nieuwbouwwijk, maar wel in een unieke, eigen woning. Elke hoek van de straat ademt een andere sfeer uit. Dit komt onder andere omdat verschillende projectontwikkelaars er ontwikkelen in combinatie met verschillende architecten. Het streven is een woonwijk, die op een natuurlijke wijze, gestaag in de tijd, is ontstaan mét een dorps karakter”, legt Lucia uit. Voor Dick is het project vooral bijzonder omdat hij er zelf ook een woning heeft gekocht. “Ik ben dus enerzijds betrokken bij dit project als makelaar en anderzijds als koper. De opstelling van de wijk vind ik echt noemenswaardig. In tegenstelling tot vele nieuwbouwwijken waarbij het lijkt alsof de woningen en straten met een liniaal zijn ingetekend, zie je hier het tegenovergestelde: een dorpse opstelling, kronkelige wegen en véél groen. Daarnaast is een extra meerwaarde dat het centrum van
Voorthuizen op loopafstand ligt.”

Hoge opkomst
De opkomst bij de startverkoop van de projecten was direct ontzettend groot. Voor de rijwoningen zijn er meerdere doelgroepen, die belangstelling hebben. De starter op de woningmarkt, de herstarter en de doorstromer. Daarom zijn deze woningen ontzettend snel verkocht. Voor de riante half-vrijstaande woningen heb je hoofdzakelijk te maken met de doorstromer, mensen die een vervolgstap willen maken. Over het algemeen is er dan sprake van een langere doorlooptijd.

Impuls én aanwinst voor dorp
Een nieuwbouwwijk kan een dorp verfraaien óf afbreuk eraan doen. Voor Voorthuizen is het juist een positieve impuls. “Holzenbosch is écht een aanwinst voor Voorthuizen. Het is ontzettend fijn dat wanneer je hier bent opgegroeid en je hier thuis voelt nu de mogelijkheid krijgt om je koopwens in Voorthuizen te realiseren. Je ziet, met name bij de halfvrijstaande woningen, dat geïnteresseerden ook bijvoorbeeld uit Amersfoort komen. Men zoekt duidelijk liever het ‘dorpse’ met alle voorzieningen op steenworp afstand dan een ‘kolossale’ plaats.
Tel hierbij op dat grote steden goed bereikbaar zijn. De mensen die bij start verkoop zijn ingeloot, zijn door ons persoonlijk opgebeld. Die blijdschap én het enthousiasme door de telefoon
was soms overweldigend. Het voelde in sommige gevallen alsof je de straatprijs van de postcodeloterij aan het uitdelen was…”, blikt Lucia tevreden terug.
Drieklomp staat vooral bekend als makelaar in het hoge segment; vrijstaande huizen in het groen. “Veel mensen zijn verbaasd als ze horen dat wij veel nieuwbouw doen. Het afgelopen jaar waren wij juist volop betrokken bij nieuwbouwprojecten in deze regio. Het is fijn om deel te nemen aan projecten in je ‘eigen’ dorp. Dit project past goed bij Drieklomp omdat het simpelweg echt uniek en bijzonder is. “Drieklomp staat inderdaad bekend om wonen in het groen en de exclusieve objecten. Echter, exclusiviteit heeft niets te maken met de hoogte van de prijs”, aldus het duo.

Wat is het meest leuk aan je werk?
“Voor mij is dat absoluut die combinatie van wonen en mensen, daar houd ik gewoon erg van. Van stijl en sfeer word ik ook enthousiast. Ieder levensverhaal is inspirerend. Om deelgenoot te zijn binnen zo’n belangrijk proces in iemands leven is ontzettend bijzonder”, legt Lucia uit. Dick hoeft ook niet lang na te denken. “Het állermooiste aan mijn vak zijn de verschillende type woningen en architectuurstijlen waar je als makelaar iedere keer weer mee te maken krijgt. Daarnaast vind ik het persoonlijke aspect heel mooi. Achter iedere verkoop gaat namelijk een verhaal schuil. Daarom is het altijd weer een mooie uitdaging om iedere verkoop tot een gezamenlijk succes te maken.”

Van links naar rechts:
Lucia de Boer, kantoorhond Azou en Dick van Putten

www.holzenbosch.nl

www.holzenhoef.nl

U kunt niet (meer) reageren.