Drieklomp Laren (NH) gaat samenwerken met BlinX in Blaricum

Fraaie meubelstukken, originele woonaccessoires, aanbod van exclusief onroerend goed, een gezellig interieurcafé: dit alles is binnenkort te vinden in woonstudio BlinX in Blaricum. Half mei gaat de nieuwe, unieke conceptstore aan de Dorpsstraat open.

Het idee voor BlinX is afkomstig van Alita Brunsman, voorheen eigenaresse van de interieurwinkel Maison & Object in Blaricum. In BlinX zal zij samen gaan werken met Drieklomp Laren (NH) en interieurarchitect Remy Meijers. Het doel? Bezoekers een totale woonbeleving bieden!

Hoe is dit concept ontstaan?
Alita Brunsman: “Het plan is ontstaan toen ik in 2017 de stand van Drieklomp inrichtte voor het event Salon Residence in het Singer Museum. Daar kreeg ik zoveel leuke en goede reacties op.
Bastiaan Schuijt, Drieklomp Laren (NH): “Alita had voor ons een ‘Drieklomp Lounge’ ontworpen, heel warm en huiselijk, met een mooie bank en tafel en veel accessoires. De reacties waren heel erg positief; onze stand was de eerste stijlkamer die je betrad als je binnenkwam en sprong echt in het oog.”

Alita Brunsman: “Heel erg leuk natuurlijk om zoveel complimenten te krijgen! Ik raakte tijdens dat event aan de praat met fabrikanten, interieurarchitecten en stylisten en dacht: wat is het leuk als je partijen met elkaar kunt verbinden, daar kan zoveel moois uit voortkomen. In die tijd was ik al op zoek naar een nieuwe ruimte, want mijn interieurwinkel aan de Middenweg in Blaricum was langzaamaan uit zijn jasje aan het groeien. En zo ontstond het idee voor een nieuwe conceptstore.”
Remy Meijers: “Ik kwam tijdens Salon Residence voor het eerst in gesprek met Alita. Zij vertelde dat zij mijn werk al een tijdje volgde en dat ze eraan dacht om een nieuwe winkel te openen. Ze bood aan om een aantal van mijn boeken of zelfs producten daar neer te zetten. We hebben toen een tijdje over en weer contact gehad, totdat ze belde en zei: ‘Ik heb nu definitief dat pand aan de Dorpsstraat. Zou jij het leuk vinden om de hele eerste verdieping voor je rekening te nemen?’ Een shop-in-shop constructie dus. Dat zag ik wel zitten.”

Wat zal er op de eerste verdieping te zien zijn?
Remy Meijers: “Een selectie uit mijn meubelcollectie. We plaatsen waarschijnlijk twee zithoeken. Eén met een royale, comfortabele sofa, natuurlijk aangekleed met een mooi kleed en een goede salontafel; de ander met daarin een strakke elementenbank. Daarnaast komt er een eetkameropstelling met een nieuwe eettafel, die nog in geen enkel ander interieur staat. Maar dit is nog maar het begin natuurlijk. In de loop der tijd zal dit vast weer worden aangepast en zullen andere items uit mijn collectie worden getoond.”

Op welke manier zal Drieklomp een plek innemen in BlinX?
Bastiaan Schuijt, Drieklomp Laren (NH): “Drieklomp zal met name zichtbaar zijn door middel van informatiemateriaal, zoals folders, brochures en ons eigen magazine. Daarnaast zal een selectie van ons aanbod te zien zijn in het interieurcafé. Mochten mensen een afspraak met ons in het café willen maken, gewoon om vrijblijvend een gesprek te hebben, dan is dat ook mogelijk. Niet iedereen wil namelijk thuis of bij ons op kantoor afspreken. En dan is BlinX natuurlijk een heel leuke en inspirerende locatie om te praten over woonwensen.”

Het doel is dat jullie elkaar gaan versterken.
Alita Brunsman: “Ja klopt, we kunnen zoveel voor elkaar betekenen! Als mijn klanten aangeven dat ze willen verhuizen, kan ik ze doorverwijzen naar Drieklomp. En Drieklomp kan mensen die net een huis hebben gekocht, maar het grondig willen verbouwen, weer in contact brengen met Remy. Want naast zijn fantastische meubelcollectie houdt hij zich natuurlijk vooral bezig met grote interieurprojecten. Remy kan op zijn beurt klanten van hem, die hun interieur nog net iets meer willen stylen en daarin dus meer accessoires willen aanbrengen, weer doorsturen naar mij. En zo helpen we elkaar.”

Remy Meijers: “Dat vind ik er ook zo bijzonder aan. In onze branches is samenwerking met partijen uit andere sectoren niet echt gebruikelijk. Veel mensen zitten toch op hun eigen
eiland. Maar het is toch leuk als je gebruik kunt maken van elkaars deskundigheid?”

Wat voor ervaring willen jullie bezoekers van BlinX gaan bieden?
Alita Brunsman: “Ik wil een open woonstudio creëren, waar mensen makkelijk en zonder schroom naar binnen kunnen stappen. In het interieurgedeelte beneden kunnen mensen onder meer terecht voor prachtige meubels, houten vloeren, origineel behang en maatwerk meubilair. En in de hoek van de accessoires zijn mooie kussens, kandelaren en andere bijzondere items te vinden en kan men op zoek gaan naar een apart cadeau. Klanten die altijd al een bijzonder meubelstuk uit de Remy Meijers Collectie hebben willen kopen of zich daarop willen oriënteren, kunnen rustig rondkijken op de eerste verdieping. En wie zin heeft in een heerlijke cappuccino of een goed glas wijn kan neerstrijken in het interieurcafé. Kortom, het moet gewoon een heel gezellige plek worden waar mensen graag rondkijken en samenkomen!”

Bastiaan Schuijt, Drieklomp Laren (NH): “Zo ziet Drieklomp het ook. Het lijkt ons ook leuk om de ruimte van BlinX te gaan gebruiken voor events, zoals een wijnproeverij, ontwerpwedstrijd of een relatie-event. Gewoon, mensen met elkaar in contact brengen en interessante ontmoetingen creëren.”

Alita Brunsman: “Daar hebben wij het inderdaad over gehad. We hebben veel ideeën en zijn van plan om samen heel veel leuke dingen te gaan organiseren. Ik kijk ernaar uit!”

 

https://www.remymeijers.nl/nl/nieuws/remy-rsquo-s-shop-in-shop-in-blaricum 

https://www.facebook.com/pages/category/Home-Decor/BlinX-235238607404069/ 

 

U kunt niet (meer) reageren.