Drieklomp Financieel Adviseurs bestaat 20 jaar

Drieklomp Financieel Adviseurs bestaat dit jaar 20 jaar. Gestage groei, een hecht team met weinig verloop en solide relaties met klanten kenmerken het bedrijf. Een interview met directeur Marc Holleman en financieel adviseur en zakelijk  partner Kees Hardonk. “Je weet dat je meerwaarde hebt en van betekenis bent als mensen hun vertrouwen in je uitspreken.”

Marc Holleman startte 1 januari 1999 met Drieklomp Financieel Adviseurs. Twee jaar na de oprichting trad Kees Hardonk aan. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering van Drieklomp Financieel Adviseurs.
Wat is de ontstaansgeschiedenis van Drieklomp Financieel Adviseurs?
Marc Holleman: “Eind jaren negentig was ik toe aan een nieuwe stap in mijn loopbaan. Ik wilde voor een groter kantoor gaan werken óf iets voor mezelf gaan beginnen. Ik kwam in gesprek met Drieklomp. Hadden zij weleens gedacht aan de oprichting van een eigen, en tegelijkertijd onafhankelijk, financieel advieskantoor? De aandeelhouders hadden daar wel oren naar. Na een aantal gesprekken werd de knoop doorgehakt en was Drieklomp Financieel Adviseurs een feit.”
Een sprong in het diepe?
“Nou ja, het was zeker een spannende tijd. Het bedrijf moest van de bodem af worden opgebouwd en ik stond er alleen voor. Kon ik voorheen – ik kwam van een kantoor met achttien mensen – alles delegeren, nu moest ik zelf aan de slag. Adviezen uitwerken, afspraken plannen, postzegels plakken; alles wat ooit voor mij gedaan werd, deed ik nu zelf. Leuk, maar ook enerverend en al snel kwam ik om in het werk. Na een jaar kreeg ik versterking van een oud-collega en weer een jaar later voegde Kees zich bij het bedrijf.”

Hoe is dat gegaan?
Marc Holleman: “Wij hebben elkaar leren kennen op een pensioencursus. We zaten met een aantal deelnemers bij elkaar en al snel merkte ik dat Kees en ik uit hetzelfde hout zijn gesneden. Dat voelde ik op basis van de uitspraken die hij deed.”
Kees Hardonk: “Ja, er was wel meteen een klik. Wij begrepen elkaar.” Marc Holleman: “Ik vroeg of hij geïnteresseerd was in een nieuwe baan en of hij een kop koffie wilde komen drinken.” Kees Hardonk: “Maar ik zat op dat moment nog goed waar ik zat en ik zei: bel me over een half jaar maar eens.”

Marc Holleman: “Ja, het duurt heel lang voordat Kees een keer koffie komt drinken. Haha.” Maar uiteindelijk heeft hij dat wel gedaan…

Marc Holleman: “Het was de eerste zaterdag in 2001 en ik was naar mijn werkkamer gegaan om een vacaturetekst op te
stellen. We hadden het zo ontzettend druk, we hadden echt ondersteuning nodig. Toen ik daar zo zat, dacht ik: ik kan nu wel een tekst gaan schrijven, maar eigenlijk weet ik al wie ik wil hebben. Toen heb ik Kees gebeld.”
Kees Hardonk: “Precies op het goede moment, want ik was inmiddels toe aan een nieuwe uitdaging.” Hoe heb jij die beginjaren ervaren?
Kees Hardonk: “Als heel boeiend en leerzaam. Ik kwam van een middelgroot kantoor dat met name werkzaam was in het middensegment. Bij Drieklomp Financieel Adviseurs kwam ik in aanraking met dga’s (directeur-grootaandeelhouders – red.) en zzp’ers en moest ik me grondig verdiepen in jaarcijfers en andere complexe vraagstukken. Dat vond ik erg leuk en uitdagend.”

Wie is jullie doelgroep?
Marc Holleman: “Wij weten ons goed te bewegen in het hoge segment en hebben daarvoor alle benodigde kennis in huis, maar wij hebben ook klanten uit andere lagen van de markt. Wij hebben een groot eigen netwerk en krijgen daarnaast klanten doorverwezen via de makelaarstak van de Drieklomp Groep. Respect voor de privacy van klanten en discretie staan daarbij voorop.”
Kees Hardonk: “Met de makelaars praten wij alleen in algemene termen. Informatie over hypotheekbedragen of vermogen zal nooit bij hen terechtkomen. Wij hebben een geheimhoudingsplicht.” Jullie geven financieel advies op veel verschillende gebieden…
Marc Holleman: “Klopt. Wij adviseren in hypotheken, particuliere- en zakelijke schadeverzekeringen, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen,
pensioenenvoorzieningen en geven vermogensadvies. Al deze disciplines zijn continu aan verandering onderhevig en bovendien wordt de regelgeving hieromtrent steeds strenger en complexer. Het kost veel tijd en energie om je kennis op peil te houden, maar het is noodzakelijk als je wilt excelleren in je dienstverlening.” Kees Hardonk: “Ik denk dat we daar heel sterk in zijn. Bovendien hebben we in de afgelopen jaren echt een slag gemaakt in onze bedrijfsvoering. Wij hebben een stevige bedrijfsstructuur opgebouwd en onze organisatie naar een hoogwaardig level getild. Hiervoor hebben wij onder meer arbeidsprocessen geanalyseerd en goede softwarepakketten aangeschaft.”
Is er een duidelijke verdeling tussen jullie beiden? Hebben jullie allebei je eigen expertises? Marc Holleman: “Niet echt. Er zijn kleine nuanceverschillen. Kees houdt zich bijvoorbeeld wat meer bezig met collectieve pensioenen, ik iets meer met schadeverzekeringen op zakelijk gebied. Maar eigenlijk zijn wij één op één te vervangen. En zo moet het ook zijn. Mocht de één – om wat voor reden dan
ook – wegvallen, dan moet de ander het werk gewoon op kunnen pakken.”

Kees Hardonk: “Onze vakkennis is vrijwel gelijk, dat is van essentieel belang voor de stabiliteit en continuïteit van het
bedrijf.” En qua karakters? Completeren jullie elkaar?
Marc Holleman: “Een gangbare gedachte is vaak: als twee mensen samenwerken dan zijn ze totaal verschillend en daardoor vullen ze elkaar goed aan. Maar Kees en ik verschillen in de basis niet zo veel van elkaar. We zijn allebei geen hit-and run figuren. Wij streven altijd naar een lange termijnrelatie met klanten, naar een relatie die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen.”
Kees Hardonk: “Dat klopt. En dat hebben wij ook naar elkaar toe. Ik weet wat ik aan Marc heb en dat ik hem blindelings kan vertrouwen.”
Marc Holleman: “Wij zijn hecht, maar ook heel los. Doordat de basis goed is, kunnen we elkaar vrijheid en ruimte geven.”
Wat maakt jullie werk leuk, en wat is daarbij van belang?
Kees Hardonk: “Wij zijn als adviesbureau niet gebonden aan een bank of verzekeraar. We zijn 100 procent onafhankelijk en kunnen hierdoor de producten kiezen die het beste aansluiten bij de financiële situatie van onze klanten. Het is leuk om maatwerk te kunnen leveren. En de diversiteit – we komen met zoveel verschillende mensen in aanraking – maakt ons werk heel afwisselend. ”
Marc Holleman: “Zeker, want op het op ene moment adviseer je een gepensioneerd echtpaar of een medisch specialist en op het andere moment sta je een succesvol ondernemer bij die aangeeft jouw expertise nodig te hebben. Zij geven ons de regie en wij mogen het voor hen regelen. Dat geeft voldoening. Wij zijn een bedrijf en natuurlijk gaan we voor een goede omzet en winst. Maar uiteindelijk wil je toegevoegde waarde hebben, wil je iets betekenen. Je weet dat je meerwaarde hebt en van betekenis bent als mensen hun vertrouwen in je uitspreken.”

Wat zijn jullie wensen voor de toekomst?
Marc Holleman: “Ik wil de gestage groei doorzetten en ons team het liefst laten doorgroeien tot negen of tien mensen. Niet veel verder, want ik wil het persoonlijk contact en de vaste aanspreekpunten naar de klant toe kunnen blijven garanderen. Maar net wat meer body zou fijn zijn, zodat Kees en ik ons weer kunnen richten op nieuwe mogelijkheden.”
Kees Hardonk: “Een paar adviseurs erbij, het liefst ‘jong bloed’, zou ons zeker ruimte geven. Wij vinden het allebei belangrijk om goed na te denken over onze bedrijfsvoering. We willen onze dienstverlening blijven optimaliseren. Daar zouden we dan meer tijd voor hebben.”
Je richten op wat komen gaat…
Marc Holleman: “Ja, dat doen wij voortdurend. Terugkijkend op de afgelopen twintig jaar kunnen we concluderen dat we uitgegroeid zijn tot een volwaardig financieel adviesbureau. Deze lijn wij willen voortzetten en tegelijkertijd verder uitbouwen. Wij zijn als organisatie klaar voor de toekomst!”

 

U kunt niet (meer) reageren.