Micky Hoogendijk: “Ik ben nog steeds onderweg”

Kunstfotograaf Micky Hoogendijk

Met de nodige projecten in haar portfolio en talrijke exposities in binnen-en buitenland mag zij zich met recht een vermaard fotograaf noemen. Maar gearriveerd? Nee, zo ziet Micky Hoogendijk het niet. “Ik ben nog steeds onderweg.”

Micky Hoogendijk geeft een rondleiding door haar huis, een oude gerenoveerde boerderij in de omgeving van Eindhoven. Een rustgevende plek, waarin ook haar studio en galerie een plek hebben gekregen. Ze duidt haar fotoseries, die namen dragen als The Nudes, Pure Imagination, Marriage en The Nuns. “Eigenlijk kun je al mijn series onderverdelen in momenten waarin iets mij gewoon raakte,” zegt ze. “De thema’s variëren, maar mijn werk gaat altijd over kwetsbaarheid en de zoektocht naar vrijheid. Neem Water Series, een serie van vrouwen onder water. Hierin probeer ik een link te maken met ‘the breaking of the glass ceiling’. Het gaat over de vrijheid van de vrouw, over haar elegantie en sierlijkheid, maar ook over haar kracht en drang ergens uit te breken.”

Wilt u het hele artikel lezen? Vraag dan gratis ons nieuwe magazine hier aan.

U kunt niet (meer) reageren.